Norsk paradis under spansk sol

Drømmer du om et opphold under spansk sol, i trygge omgivelser og i en bolig tilpasset norske standarder? Er du kanskje alene og synes det er litt dristig å reise på egen hånd? Da er Alfaz del Sol midt i blinken for deg!

Da Din Reportasje ankommer Alfaz del Sol, sitter det en gladgjeng ved et bord ved inngangen til servicekontoret og tar seg en kopp kaffe. Målestokken viser over tretti grader og de koser seg i skyggen. På den andre siden av inngangen sitter en dame og en mann og deler en kald pils. Et par med solbriller og handleposer kommer gående forbi.

-Ja, der var dere igjen, roper mannen til dem.

-Det var på tide å komme tilbake til Spania nå, får han som svar. Det var altfor kaldt hjemme i Norge!

Inne på servicekontoret sitter vertskapet Marit Gjelsten og Niklas Lofroth ved et bord i et hjørne, opptatt i et møte.

2

-Vi er snart ferdige, smiler den blide Gjelsten. Bare et øyeblikk, så kommer jeg.

Hun tilbyr en kopp kaffe, og peker på en av de store sofaene.

-Det er bare å sette seg der. Er straks tilbake.

Ved siden av sofaen står det en stor hylle med norske og spanske blader og aviser. Vi tar med oss Se & Hør og VG. Det tar bare noen minutter før Gjelsten kommer tilbake. Hun viser oss rundt på servicekontoret.

– Servicekontoret er som et sosialt møtested, hvor du kan ta deg en kopp kaffe, treffe andre beboere og få hjelp til ting og tang, smiler hun. Og man kan lese aviser og blader, og låne bøker.

3

Hun kan fortelle at boligfeltet på Alfaz del Sol ble ferdigstilt i 2006 og består av 153 leiligheter, hvorav 30 er kun til utleie. Resten er privateid, hovedsakelig av nordmenn.

Det er noen svenske, finske, danske og spanske eiere også. Noen av eierne er der hele året, mens andre reiser til og fra.

-Alle leilighetene på Alfaz del Sol er tilpasset norske standarder, sier Gjelsten. De har varmekabler i alle gulv, AC med både varme og kulde, norske dyner, TV med all verdens kanaler, safe, vaskemaskin, oppvaskmaskin, strykejern, etc. Meningen er at man bare trenger å ta med seg det nødvendige, som klær og andre personlige ting. Og er det noe man mangler, så er vi her for å fortelle leieboerne hvor de får tak i det. Vi ordner opp i det meste, og stiller alltid opp.

2z

Hva er det som gjør Alfaz del Sol så populært?

-Saken er at på Alfaz del Sol har vi hverken sydvendte terrasser eller havutsikt, men vi har så mye annet. Inne på boligfeltet er det blant annet et utendørs basseng, som er oppvarmet om vinteren, og to små boblebad. Og vi har flotte hager, med en egen gartner som er her fra mandag til fredag.

4y

Hun gir oss et lunt blikk.

-Men det store trekkplasteret er nok servicekontoret. Det betyr trygghet og kontakt.

I sesongen, som er fra oktober og ut mars, arrangeres det mange begivenheter her.

-Vi har quiz, seniordans, bridge, strikkekafé, foredrag, visekveld, servering av norsk mat som lapskaus og ertersuppe og jeg vet ikke hva. Vi arrangerer også små utflukter, gir restauranttips, hjelper til med flybilletter, og vi orienterer om det som skjer i nærmiljøet.

Gjelsten ber oss med ut på plassen.

-Her på torvet vårt, altså det vi kaller servicesenteret, er det i tillegg en frisør, hudpleiesalong, sakralterapi, herbalife, restaurant, trimrom, og til og med ‘personal trainer’. For ikke å glemme galleriet vårt. Vi har beboere som maler, og på galleriet kan de stille ut sine verk. Nå ønsker vi oss et keyboard! Vi har mange musikalske beboere og gjester.

20

Hele området på Alfaz el Sol er inngjerdet, og det er vakthold på kvelden og natten, samt tjue-fire timer i helgene.

-Ikke fordi det er farlig å bo her, men fordi det da er noen du kan få tak i om uhellet skulle være ute, opplyser Gjelsten.

Prisen på boligene varierer etter når på året man ønsker å komme, og oppholdets varighet. Det beste er å ta kontakt med servicekontoret for et tilbud.

-Man kan kontakte oss når man vil fra mandag til fredag. Har vi ledig kapasitet når man ønsker å komme, så er det ikke nødvendig å bestille lang tid i forveien. Vi greier oss med en dags varsel. Mange av gjestene våre kommer tilbake år etter år, og de har øremerkede leiligheter! De setter igjen saker når de drar. Vi lagrer det uten å ta ekstra betalt.

Ifølge Gjelsten er den store fordelen ved å bo på Alfaz del Sol at man er en del av et miljø.

-Hvis man leier i Albir, for eksempel, så er man anonym. Da er det ikke alltid så lett å komme i kontakt med folk. Bor man her, så får man se hvordan vi vanlige nordmenn lever i Spania. Folk er veldig åpne, imøtekommende og utadvendte. I og med at det stadig vekk skjer noe her, så er det enkelt å gli inn i miljøet. Hva gjør du i Albir? Går på kafé. Men det kan bli litt kjedelig i lengden.

Om vinteren er det stort sett pensjonister som leier boliger på Alfaz el Sol, og om sommeren er det mange barnefamilier.

-Her er det stille og rolig, langt vekk fra barer og diskotek. Det er perfekt for familier på ferie, men også for pensjonister. Det er greit å leie en bil, noe som er veldig billig her i Spania. I lavsesongen kan prisene ligge helt ned i 30€ i uken.  Men man kan også ta taxi fra oss inn til Alfaz, som koster rundt 5 til 8€. Ned til Albir koster turen rundt 10€. Mange slår seg sammen og spleiser på kostnaden. Kan man gå, så er det buss fra Alfaz del Pi til Albir, Altea og Benidorm.

22

Trenger man å handle inn mat, er det også en enkel sak.

-Butikken Mendoza bringer varene hjem for deg gratis når du handler for over 30€, sier Gjelsten. Og da kjører de det helt inn på kjøkkenet ditt!

På veien ut, møter vi Trond Stensrud som sammen med kona har leid bolig på Alfaz del Sol i mange år. Han kan fortelle at han trives veldig godt.

-Vi er på slutten av sekstiårene, sier han. Dette passer oss veldig godt med den befolkningen som holder til her. De fleste er ute etter fred og ro. Dessuten liker jeg å holde meg i form, og det er jo så mange muligheter til det her. Setter også stor pris på hvor trygt det er å bo i dette boligfeltet.

Han kan fortelle at han og kona ofte drar utenfor Alfaz del Sol og kjører til de mange flotte stedene og byene rundt på Costa Blanca.

-Det er jo forholdsvis lett å bruke bil her, spesielt i nærområdet. Hastigheten er veldig lav og det er små veier. Vi bruker motorveien bare når vi skal til storbyer rundt omkring, og det går greit det også, avslutter han.

For mer informasjon, ta kontakt med Alfaz del Sol på telefon 00 34 96 686 07 59 eller på email alfazdelsol@selvaagbolig.no

www.alfazdelsol.no

HVIS DU TRYKKER PÅ BILDENE KOMMER DE UT I STORT FORMAT.

LIK SIDEN VÅR DIN REPORTASJE PÅ FACEBOOK OG MOTTA ALLE VÅRE REPORTASJER IDET VI LEGGER DEM UT. 

0 - copia (2)

2 tanker om “Norsk paradis under spansk sol

  1. Et deilig og fredelig sted å være. Får hjelp til det man måtte ønske og sååå mange hyggelige mennesker!!!

Legg igjen en kommentar